Borg NCP gecertificeerd
 Persoonlijk advies
 Service gericht
Over ECE
 Klantgericht
 Vakkundig personeel
Contact informatie
Celsiusbaan 6a
3439 NC  Nieuwegein
  030 - 244 77 92
  info@ecebv.nl
KvK;  30108614
Adres
Email
Telefoon
KvK
Website
www.ecebv.nl
 24 uur storingsdienst

Optie 3

Doormelden via een IP-converter voorzien van GSM / GPRS back-up. Bij toepassing van de hierna aangeboden IP/GPRS-module is het niet noodzakelijk om bij uw provider "speciale" alarm toevoegingen zoals "data afkoop" voor alarmdoormelding, VPN-verbinding met de meldkamer of "verification of performence" af te sluiten. De IPG  IP/GPRS-module voldoet volledig aan de regelgeving. De verbinding is end to end gecertificeerd. De verbindingen (IP/GPRS) worden over en weer bewaakt. Bij uitval van één van de verbindingen wordt dit via de andere verbinding gemeld in de meldkamer. Voordeel van deze verbinding is dat geen extra telefoonkosten meer van toepassing zijn.

Optie 2

Het alarmsysteem kan, na aanpassing, maar NIET conform regelgeving doormelden via internet. Voor doormelding via IP dient het alarmsysteem aangepast te worden met een IP-converter. Door middel van een IP-converter (omvormer) zal de installatie worden aangesloten op de meldkamer en zo zijn meldingen weer kunnen doorgeven. Voordeel van deze verbinding is dat geen er geen telefoonkosten meer van toepassing zijn. Doormelding vindt in dit geval uitsluitend plaats via internet. Een TCP/IP-poort op de router dient vrij en permanent beschikbaar te zijn voor het alarmsysteem. Indien een verzekeringseis van toepassing is adviseren wij deze oplossing ter goedkeuring aan te bieden bij uw assuradeur (tussenpersoon) of verzekeraar.

Optie 2A

Optie 2A is gelijk aan optie 2 echter met de navolgende aanvulling. De router / switch, in de communicatielijn van het alarmsysteem, voorzien van een UPS noodstroomvoorziening. Een UPS draagt zorg voor de voeding van de router / switch in geval van een stroomuitval. Deze oplossing voldoet aan de regelgeving in de laagste risicoklassen.

Optie 1

Als er van uit de verzekeraar geen eisen zijn gesteld op het inbraaksignaleringssysteem kan de installatie via een analoge poort van het modem doormelden naar de meldkamer. Deze wijze van doormelden is niet conform regelgeving. Over het algemeen wordt door de meeste providers een modem verstrekt voorzien van een analoge poort geschikt voor een analoog telefoon. Het alarmsysteem kan hierop worden aangesloten. Voorwaarde hiervoor is dat op deze poort een functionerend analoog telefoonsignaal aanwezig is. VoIP-techniek is ontwikkeld voor spraakoverdracht en is daardoor minder geschikt voor data-overdracht. Bij doormelden via "VoIP" kan het voorkomen dat informatie vanuit het alarmsysteem niet goed wordt overgebracht en hierdoor niet of niet goed door de meldkamercomputer kan worden verwerkt. Tevens dient u er rekening mee te houden dat in geval van een stroomstoring het modem en dus ook uw telefoonverbinding kan uitvallen dus het alarmsysteem kan geen meldingen versturen.

Mogelijkheden doormelden alarmsysteem via internet (IP)

Uw alarmsysteem meldt door via een analoge (PSTN) telefoonlijn, maar u wilt overgaan op doormelden via internet (IP). Hieronder geven wij een overzicht van mogelijkheden voor meldkameraansluiting. Optie 1 is de minst betrouwbare verbinding. Optie 2 kan alleen met goedkeuring van verzekeraar of tussenpersoon. Optie 3 is de meest betrouwbare verbinding. Voor een betrouwbare oplossing adviseren wij Optie 3. Niet alle mogelijkheden zijn conform regelgeving, indien een verzekeringseis van toepassing is dient u hiermee rekening te houden.
Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken.

Doormelden van het alarmsysteem via internet

De wereld van alarmtransmissie veranderd in een razend tempo. Steeds meer bedrijven en particulieren stappen over op IP technologie voor hun communicatie. VoIP, Pinnen, Data, alles gecombineert over breedband. Flexibiliteit, beheer en financiëel voordeel zijn de belangrijkste beweegredenen. Maar de transitie naar IP technologie vergt ook de nodige aanpassingen voor het alarmsysteem. Hieronder een korte uitleg.

Doormelden via internet

ECE brand & inbraakbeveiliging
T.  030 - 244 77 92     E.  Mail ons